Home > Nieuws > Nieuwsbericht
26-10-2022 NRK bij RTL Nieuws: '90 procent van de bedrijven heeft helemaal niets aan de TEK-regeling'
NRK bij RTL Nieuws: '90 procent van de bedrijven heeft helemaal niets aan de TEK-regeling'

Dinsdag 25 oktober 2022 was de NRK te zien in de uitzending van RTL Nieuws om 19:30. In de uitzending uitte algemeen directeur Harold de Graaf de zorgen van de NRK over de stijgende energielasten voor de rubber- en kunststofindustrie. De regeling die het kabinet eerder presenteerde, is voor onze sector niet toereikend. '90 procent van de bedrijven heeft helemaal niets aan de TEK-regeling', vertelde De Graaf.

Daarnaast stipte De Graaf aan dat in het buitenland betere steunmaatregelen opgetuigd worden en zorgt dat voor oneerlijke concurrentie voor Nederlandse bedrijven. 'Leden van onze branchevereniging raken handel kwijt aan Duitsland en Frankrijk.'

Ook NRK-lid en ondernemer Wietse Wissema was te zien in de uitzending. Ook Wissema grijpt naast de TEK-regeling, schrijft RTL Nieuws. Zijn bedrijf Alligator Plastics maakt en onderdelen voor onder meer zonnepanelen en verbruikt veel energie.

Zijn energierekening ging van 400.000 euro naar zo'n 1,2 miljoen per jaar, maar daarmee komt hij nog niet aan 12,5 procent van zijn omzet. Daarom moet de ondernemer flink interen op zijn reserves. Als deze torenhoge prijzen blijven en hij krijgt geen compensatie, loopt hij het risico zijn fabriek op termijn te moeten sluiten, vreest de ondernemer. "Doodzone, want het is een gezond bedrijf."

Lees het volledige artikel op de website van RTL Nieuws

Hier is de uitzendig van dinsdag 25 oktober 19:30 uur terug te kijken. Vanaf 06:00 min. komt het onderwerp van de TEK aan bod.

Bronnen: RTL Nieuws