Home > Nieuws > Nieuwsbericht
03-06-2022 Welkom voor nieuw lidbedrijf Stork IMM
Welkom voor nieuw lidbedrijf Stork IMM

NRK PVT Kunststofverwerkers verwelkomt een nieuw lidbedrijf: Stork IMM. De topkwaliteit spuitgietmachines van dit bedrijf uit Hengelo zijn overal in Europa en daarbuiten te vinden en bij uitstek geschikt voor markten waar productiesnelheden en betrouwbaarheid cruciale factoren zijn.

Stork IMM (Injection Moulding Machines) is actief sinds 1968 en heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in extreem snelle en uitermate betrouwbare spuitgietmachines: één breed toepasbare en vier lijnen die volledig zijn aangepast aan het eindproduct dat ze moeten produceren, zoals bloempotten, kratten, voedselcontainers en emmers. De betrouwbaarheid komt ook voort uit de sterke afdeling revisie en onderhoud, waardoor een lange levensduur wordt gegarandeerd. Het bedrijf werkt daarnaast voortdurend aan het verhogen van de energie-efficiency van de machines.

Ervaringen uitwisselen
Dit voorjaar werd het bedrijf lid van NRK PVT. “Voor ons is het in deze dynamische tijd heel relevant om actief te zijn in netwerken, ervaringen uit te wisselen en kennis te delen. Productontwikkelingen moeten altijd gedreven worden door wat er in de markt speelt, vandaar dat we de specifieke uitdagingen van onze klanten zo goed mogelijk inzichtelijk maken. Maar door actief te zijn binnen NRK PVT Kunststofverwerkers krijgen we de trends ook generiek aangereikt. We horen gewoon bij de industrie en bij deze branchevereniging”, aldus 
CEO Gert Boers.

“Blij met het lidmaatschap”
Met het lidmaatschap versterkt het bedrijf ook het contact met de recyclers en - via de belangenbehartiging van de NRK - met de beleidsmakers. Dat is een belangrijk voordeel, meent Hannet de Vries-in 't Veld van Stibbe Participaties, sinds 2021 eigenaar van Stork IMM. “Het is een belangrijke trend dat in producten steeds meer gerecycled materiaal wordt verwerkt. De regelgeving, de tarieven voor afvalstromen en de beschikbaarheid van recyclaat zijn belangrijke aspecten voor onze klanten om hun producten goed in de markt te blijven zetten. Hoe gaan we daarin als Stork IMM meebewegen en welke rol pakken we daarbij? En kunnen we ook meesturend zijn op landelijk niveau? Gelet op die uitdagingen is het essentieel om onderdeel te zijn van het netwerk van de industrie, daarom zijn we heel blij met het lidmaatschap.”