Home > Nieuws > Nieuwsbericht
17-08-2021 EZK Energy Award 2021
EZK Energy Award 2021

Bedrijven die in 2020 en/of 2021 hun energiehuishouding zo efficiënt en duurzaam mogelijk hebben ingericht, of hiermee bezig zijn, maken kans op de EZK Energy Award Bedrijven 2021. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat reikt deze award jaarlijks uit.  Inschrijven kan nog tot en met 4 november 2021 17.00 uur.

Een 4-koppige jury beoordeelt de aanmeldingen en nomineert 3 bedrijven waarvan 1 de titel wint. De winnaar ontvangt, naast de award, een geldbedrag van 25.000 euro en krijgt aandacht via de (sociale) media.

Elke ondernemer, klein of groot

“Als jury kijken we naar de creatieve toepassing van huidige technieken, waarmee ondernemers bijdragen aan de klimaatdoelstelling”, vertelt juryvoorzitter Esther Pijs. “Zoals de mooie toepassingen vorig jaar: de kringloopeconomie, monomestvergisting en geothermie, waarin bedrijf én omgeving vergroenen. We nodigen elke ondernemer – klein of groot – uit zich in te schrijven.”

Beoordeling

De jury beoordeelt de aanmeldingen op 3 criteria:

  1. Aanzienlijke verduurzaming van energieverbruik binnen de onderneming (duurzame opwekking en/of energiebesparing en/of hernieuwbare warmte) of aanzienlijke verduurzaming door geplande stapsgewijze verbetering. Oftwel een aantoonbare vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen door energiebesparing en/of door extra duurzame opwekking van energie binnen de eigen inrichting. Dit vanuit een streven naar duurzaamheid en niet zozeer vanuit het oogpunt het als commerciële toepassing verder in de markt te zetten.
  2. Meest ondernemende en vindingrijke toepassing van bestaande en ontwikkelde technieken.
  3. Bredere toepasbaarheid en in welke mate inspireert de toepassing anderen om dit na te volgen.

EZK Energy Award
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt de prijs beschikbaar. Met het uitreiken van de award wordt het zichtbaar wat er nu allemaal mogelijk is qua techniek en innovatie waarmee bedrijven energie kunnen besparen.

Het bekendmaken van de winnaar én de feestelijke uitreiking vinden plaats op 27 januari 2022 tijdens het EZK evenement: Partners in energie-uitdagingen.

Meer weten?
Wilt u meer informatie of uw bedrijf aanmelden? Klik hier: EZK Energy Award Bedrijven.