Home > Nieuws > Nieuwsbericht
05-07-2017 NRK CIRCO Circulair Business Design Track Kunststoffen afgerond

NRK Circo track 2017/1

NRK en CLICK.NL (Topsector Creatieve Industrie) en Topsector Chemie werken samen aan het stimuleren van de ontwikkeling van circulaire producten van kunststof. Op 22 juni 2017 was de laatste dag van de eerste NRK CIRCO Circular Business Design Track Kunststoffen (hele mond vol) van dat jaar.

Dertien bedrijven uit de kunststofketen - brandowners, kunststofverwerkers, recyclers en designers – pitchten nieuwe circulaire businesscases voor hun eigen bedrijf, die ze de komende tijd gaan realiseren.

De deelnemers ontwikkelden de circulaire businesscases tijdens de driedaagse CIRCO Track Kunststoffen. Naast de aangeboden kennis en tools was hierbij vooral de interactie met de andere deelnemers van belang. De samenwerking met andere ketenpartners maakt dat iedereen direct terugkoppeling krijgt op de consequenties van een ontwerpkeuze en direct suggesties krijgt voor alternatieve oplossingen die veel beter werken voor de totale keten.

Een greep uit de pitches die bijdragen aan de doelstelling NL circulair 2050:

  • Bij elke offerte een alternatief aanbod met inzet van recyclaat.
  • Een innovatieve 100% recyclebare koeldeur en een concept voor terugname van volledige koelwanden.
  • Logistiek systeem voor terugname van secundaire verpakkingsfolie.
  • Ontwikkeling van een nieuwe recycling technologie........

Deelnemende bedrijven: Clear Vision Cooling, AFP, Tusti, Attero, Zuiderplastics, Dutch Pack International, Oerlemans Plastics, Morssinkhof, The Bottle Designer, Houweling Groep & Flestic. Het project werd mede mogelijk gemaakt door NEDVANG en het Ministerie van I&M.

Geïnteresseerd om mee te doen? lees verder