Home > Nieuws > Nieuwsbericht
14-07-2021 ROCKEEES van Coolrec genomineerd voor Plastics Recycling Award
ROCKEEES van Coolrec genomineerd voor Plastics Recycling Award

Coolrec is voorgedragen voor de prestigieuze Plastics Recycling Awards Europe 2021 met ROCKEEES. Dit is een duurzaam speelgoed dat gemaakt is van kunststof uit afgedankte koelkasten. ROCKEEES komt voort uit een samenwerking tussen de WEEE-recycler, het Nederlandse ontwerpbureau Apollo-11 en het spuitgietbedrijf Injection Point.

De winnaars van de Plastics Recycling Awards Europe 2021 worden op 5 november, tijdens de tweede dag van de Plastics Recycling Show Europe in de RAI Amsterdam, bekendgemaakt. 

Het ontwikkelen en produceren van ROCKEEES begint met afgedankte koelkasten die Coolrec decontamineert en shreddert in verschillende afvalstromen, als metalen en kunststof. Door te sorteren op dichtheid en elektrostatisch sorteren wordt het plastic verder gescheiden in verschillende polymeren, die vervolgens worden omgevormd tot granulaten met maatwerksamenstellingen om te voldoen aan de behoeften van de klanten. ROCKEEES worden vervaardigd van Coolstar van Coolrec – granulaten gemaakt van 100% gerecycled HIPS (High Impact Polystyrene Granule) en een duurzaam alternatief voor nieuwe polymeren. Injection Point gebruikt deze granulaten om ROCKEEES te maken. Sinds december 2020 zijn ROCKEEES te koop op rockeees.com.

Trots op nominatie
"Ik ben erg trots op deze nominatie", zegt Dieter Avonds, managing director bij Coolrec. “ROCKEEES toont het publiek niet alleen het belang van het inzamelen, scheiden en recyclen van hun afval, maar ook dat de toepassingen van gerecycled plastic toenemen en dat de kwaliteit zo goed is dat we er speelgoed van kunnen produceren. Het maken van speelgoed uit afval bewijst nog maar eens dat Coolrec vooraan loopt in de Europese plasticrecycling sector.”