Home > Nieuws > Nieuwsbericht
02-04-2021 Desch lanceert 100% biologisch afbreekbare D-GradeĀ®Fibre tray
Desch lanceert 100% biologisch afbreekbare D-GradeĀ®Fibre tray

Desch lanceert naast een uitgebreide range potten en trays van gerecyclede plastics nu ook D-Grade®Fibre: een duurzaam alternatief dat 100% biologisch afbreekbaar is. Bij D-Grade®Fibre is het product gemaakt van gerecycled kartonafval en gereclycled papier. Het is perfect composteerbaar en recyclebaar en de trays zijn vochtwerend. 

Het bedrijf presenteert tevens twee nieuwe trays. Die zijn aan beide zijden glad waardoor ze goed afstapelbaar zijn. De 37606 voor potmaat 11 – 12 cm en de 37636 voor 13 – 14/8° cm. Behalve vochtwerende en milieuvriendelijke eigenschappen zijn de D-Grade®Fibre trays ook stevig en daardoor prima te combineren met bijvoorbeeld Recover® of D-Tect®plus bloempotten. De tray is geschikt om stickers op te plakken.

Ook als pot
Naast trays is Desch bezig om ook D-Grade®Fibre potten te ontwikkelen. De plant met fibre pot kan in zijn geheel in de grond geplant worden, de pot breekt dan voor 100% biologisch af. Het perfecte product om te gebruiken voor eenjarige of keukenkruiden met een korte kweektijd. 

Lees meer