Home > Nieuws > Nieuwsbericht
15-02-2021 Doe mee met de CIRCO Track toepassen kunststof recyclaat
Doe mee met de CIRCO Track toepassen kunststof recyclaat

Het inzetten van recyclaat is een belangrijke stap op weg naar een circulaire economie. Toch wordt tot nu toe maar ongeveer 16% recyclaat toegepast in kunststof producten in Nederland. De doelstelling is dat we in 2030 minimaal 40% recyclaat toepassen. Helaas zijn de meeste producten nog niet ontworpen met het oog op slim en veilig hergebruik of recycling. Daarom gaan we tijdens de CIRCO Track 'Toepassen kunststof recyclaat' aan de slag om circulaire business te ontwikkelen in de kunststofsector.

CIRCO biedt een driedaags ontwikkeltraject aan in samenwerking met NRKDutch Circular Polymer ValleyPolymer Science Park en Oost NL. Het doel is om ketenpartners bij elkaar te brengen en vanuit ieders eigen positie en businesscase ze op weg te helpen en kennis op te doen van circulair ondernemen en circulair design. Zo kunnen we met elkaar nieuwe kansen ontdekken en circulaire business in gang zetten.

U wordt op weg geholpen in een gefaciliteerd design proces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers. Na afloop heeft u zowel een langetermijnvisie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen. Naast de Track worden een aantal technische workshops ingepland die dieper ingaan op zaken zoals: uitleg CO2 reductie, LCA’s, recyclaat markt, en (recyclaat) standaarden.

Programma

  • 29 maart - Initiatie workshop 1
  • 8 april - Ideate workshop 2
  • 22 april - Implement workshop 3

Download de flyer voor alle informatie over deze CIRCO Track of kijk op de website. Daar kunt u zich ook direct aanmelden.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Martin van Dord.