Home > Nieuws > Nieuwsbericht
21-12-2020 Nieuwe ronde voor gratis product redesign
Nieuwe ronde voor gratis product redesign

Wilt u uw product gratis redesignen, of opschalen naar serieproductie, maar ontbreekt tijd of kennis? Er staan dertig studenten voor u klaar van de opleiding Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam. In twintig weken ontwikkelen ze een geïntegreerd ontwerp, inclusief detail engineering. Interesse? Reageer voor 10 januari. 

Na twaalf succesvolle projecten in de afgelopen jaren, is het nu opnieuw mogelijk voor bedrijven om in te schrijven. De studenten onderzoeken welke (metaal- en kunststof-) productietechniek het beste past bij uw product en kijken met uw technische eisen naar optimalisatie in functionaliteit, kosten en produceerbaarheid, waarbij modulariteit speciale aandacht krijgt. Ze worden hierbij gecoacht door een professioneel team van productontwikkelaars, producenten en docenten. Misschien wilt u uw huidige product opschalen voor grotere afzet aantallen en een andere productietechniek? Of wilt u de haalbaarheid van een product laten uitzoeken. Of u heeft een nieuw productidee en wilt dit laten uitwerken. Mogelijke projecten zijn bijvoorbeeld behuizingen met kunststof delen, zoals een afstandsbesturing van een kraanwagen, een behuizing voor een meetinstrument of een multifunctioneel opvouwbaar frame met kunststof delen.

De studenten volgen de afstudeerrichting Industrial Design Engineering, die gericht is op het ontwikkelen van producten voor serie-/massaproductie. 
"Het kost u één manweek investering en het levert vier manjaar aan inspanning op", aldus Marc Barends, Hogeschooldocent & Startup Coach

Meer informatie of aanmelden:
Aanmelden kan tot uiterlijk 10 januari 2021, onder vermelding van 'ilio' via Marc Barends, m.l.barends@hva.nl.
Het project loopt van februari tot juni 2021.