Home > Nieuws > Nieuwsbericht
30-11-2020 Desch investeert met succes in circulaire merken
Desch investeert met succes in circulaire merken

‘De nieuwe duurzame standaard’, zo noemt Desch het zelf. De kunststof potten voor de tuinbouwsector van de jonge, toekomstgerichte merken Recover® en D-Tect®Plus zijn niet alleen gemaakt van gerecycled plastic maar ook zelf recyclebaar. En beide volledig Cyclos-HTP gecertificeerd.

Desch heeft het merk Recover® geïntroduceerd in 2019, D-Tect®Plus werd afgelopen voorjaar gelanceerd. Het Duitse keuringsinstituut Cyclos-HTP heeft beide merken gecertificeerd. Ze zijn nIR-detecteerbaar en dat zorgt ervoor dat ze tijdens de verwerking van plastic afval effectief uit de afvalstroom worden gescheiden. De potten kunnen zo eenvoudig worden gerecycled tot een nieuw plastic product. De nieuwe norm voor duurzaamheid is hiermee een feit. 
De Recover®-potten worden gemaakt van plastic consumentenafval. De producten van D-Tect®Plus worden gemaakt van post-industrieel recyclaat: plastic afval dat afkomstig is van andere plastic verwerkende bedrijven. 

Kleurenpalet
De productie bij Desch draait voor beide merken op volle toeren. De Recover® thermovorm potten zijn inmiddels verkrijgbaar in 6 kleuren, de potten van D-Tect®Plus in maar liefst 14 kleuren. En daar komen steeds meer kleuren bij. De nieuwe duurzame standaard breidt zich ook uit naar andere producten van Desch. De PS plantentrays worden steeds vaker gemaakt van Recover® in de kleur grijs, waarmee ook dit product volledig circulair kan zijn. Ook in de productielocaties van IPP en Epla wordt Recover® geproduceerd. De decoratieve spuitgiet-bloempotten van Epla zijn leverbaar in Recover®-kwaliteit, in maar liefst 20 aantrekkelijke kleuren. De toegevoegde waarde die Epla biedt aan de plant krijgt daarmee een krachtig nieuw ingrediënt: duurzaamheid.