Wachtwoord vergeten Account aanvragen

NRK PVT Kunststofverwerkers vertegenwoordigt de bedrijven in Nederland die thermoplasten, biopolymeren en thermoplastische composieten verwerken.

 

Er wordt samengewerkt met de NRK. NRK behartigt de industriebrede thema's. NRK PVT Kunststofverwerkers focust zich op (productie)techniek en innovatie in kunststof.

Lidmaatschap

Als lid van de NRK PVT Kunststofverwerkers en NRK staat u sterk, en bent u voorbereid op een succesvolle toekomst. Sluit u ook aan bij NRK PVT Kunststofverwerkers en geniet van de voordelen van het lidmaatschap.

 

Informatie

 

Agenda

 

 

 

Smart inspiration tijdens Smart Plastics

Internet of things, smart services en smart plastics. Wat betekent het concreet voor de kunststofverwerker en welke kansen biedt het? Aan inspiratie geen gebrek tijdens de bijeenkomst Smart Plastics op 5 februari in Eindhoven.

Vijftig leden van NRK PVT Kunststofverwerkers en Polymer Science Park waren te gast op The High Tech Campus, niet voor niets wel ‘the smartest kilometer van de wereld’ genoemd. Corné Rentrop, onderzoeker bij Holst Centre, liet zien wat er nu al mogelijk is met in kunststof geïntegreerde elektronica. Mobiles met vouwbare schermen, flexibele cockpits in auto’s, een hartslagmeter verwerkt in kleding: the future is smart. De techniek om elektronica direct te integreren tijdens het spuitgieten of thermovormen van kunststofproducten gaat steeds verder en wordt aldoor beter. Een rondleiding door het Holst Centre zorgde direct voor de vertaalslag naar toepassingen in de automotive, gezondheidszorg, gebouwen en leefomgeving.

 
 


Nu al mogelijk
Voor Hans van de Mortel is de integratie van elektronica in kunststof geen toekomstmuziek meer. Zijn bedrijf Metafas ontwikkelt en produceert front- en bedieningspanelen en printed electronics. Hij vertelde deze middag hoe met een zeefdruktechniek elektronische schakelingen op stof, folie, glas en kunststofplaten geprint worden. Het feit dat weldra sensoren in de luiers van te vroeg geboren baby’s de urine detecteren, is slechts een van de indrukwekkende toepassingen.

Zonnefolies en automotive
Martèn Driesser van het lectoraat Solar van Avans Hogeschool heeft de aanwezigen meegenomen in de mogelijkheden om flexibele dunne zonnefolies efficiënt en effectief te integreren in composiet en kunststof halffabricaten. Straks liggen er op de daken geen grote panelen meer maar zijn de zonnecellen geïntegreerd in de dakbedekking. Maar ook in een auto, boot of een afvalbak.
Tenslotte liet René de Looff van Engel Benelux zien hoe 3D-elektronica in één verwerkingscyclus wordt geïntegreerd tot een volledig middenconsole voor in de auto. De samples van deze producten gingen in de zaal van hand tot hand. Dankzij een sensitive surface en een touch paneel bedient de bestuurder vanuit dit middenconsole eenvoudig z’n radio, telefoon en andere handige functies.

Aan de slag met Smart Plastics?
Het cluster Kunststof en Sensoren van het Polymer Science Park zoekt bedrijven die aan de slag willen met smart plastics. Het cluster verbindt bedrijven uit de kunststofindustrie met bedrijven en kennisinstellingen uit de ‘smart’ industrie en zet demoprojecten op. Meer weten of meedoen? Neem contact op met Martine Bonnema, m.bonnema@polymersciencepark.nl.

« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@pvt.nl


Innovatienetwerk RKI

 
 

Thermoplasten Industrie

 
 

© PVT 2019