Wachtwoord vergeten Account aanvragen

NRK PVT Kunststofverwerkers vertegenwoordigt de bedrijven in Nederland die thermoplasten, biopolymeren en thermoplastische composieten verwerken.

 

Er wordt samengewerkt met de NRK. NRK behartigt de industriebrede thema's. NRK PVT Kunststofverwerkers focust zich op (productie)techniek en innovatie in kunststof.

Lidmaatschap

Als lid van de NRK PVT Kunststofverwerkers en NRK staat u sterk, en bent u voorbereid op een succesvolle toekomst. Sluit u ook aan bij NRK PVT Kunststofverwerkers en geniet van de voordelen van het lidmaatschap.

 

Informatie

 

Agenda

 

 

 

Technologische industrie kan groeimotor blijven

De Nederlandse technologische industrie moet de komende 12 jaar 120.000 nieuwe mensen zien te werven om groeimotor te blijven van de Nederlandse economie. Het gaat dan voornamelijk om hoger opgeleid personeel. Dat blijkt uit het rapport ‘My Smart Industry’ van ING Economisch Bureau. Als onderdeel van de technologische industrie is deze rapportage ook van toepassing voor de rubber- en kunststofindustrie. 

Met prominente bedrijven als ASML, Philips en NXP heeft Nederland een internationaal toonaangevende technologische industrie, die bovendien belangrijk is voor de Nederlandse economie. De sector is een aanjager van bedrijvigheid in andere sectoren met een jaarlijkse inkoop in Nederland van € 17 miljard en bovendien goed voor bijna 40% van de totale R&D-uitgaven door het Nederlandse bedrijfsleven. De technologische industrie groeit dit jaar naar verwachting met bijna 10%.

Vijf uitdagingen voor structureel hoge groei
Uit het rapport blijkt dat de sector voldoende potentieel heeft om de komende jaren een hoog groeiniveau vast te houden. Wel zijn er flinke uitdagingen. Om ook op langere termijn groeimotor te kunnen zijn, is het nodig dat:

  1. De sector inspeelt op de mondiale vraagverschuiving
  2. De sector versneld inzet op digitalisering om verspilling in de keten te verminderen
  3. De sector digitalisering benut om te groeien in dienstverlening
  4. R&D breder in de keten plaatsvindt
  5. De sector 120.000 nieuwe medewerkers weet te vinden richting 2030.

Klik hier voor het volledige rapport

Klik hier voor een visuele samenvatting

« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@pvt.nl


Innovatienetwerk RKI

 
 

Thermoplasten Industrie

 
 

© PVT 2018