Wachtwoord vergeten Account aanvragen

NRK PVT Kunststofverwerkers vertegenwoordigt de bedrijven in Nederland die thermoplasten, biopolymeren en thermoplastische composieten verwerken.

 

Er wordt samengewerkt met de NRK. NRK behartigt de industriebrede thema's. NRK PVT Kunststofverwerkers focust zich op (productie)techniek en innovatie in kunststof.

Lidmaatschap

Als lid van de NRK PVT Kunststofverwerkers en NRK staat u sterk, en bent u voorbereid op een succesvolle toekomst. Sluit u ook aan bij NRK PVT Kunststofverwerkers en geniet van de voordelen van het lidmaatschap.

 

Informatie

 

Agenda

 

 

 

Succesvolle kennisbijeenkomst Innovatieve Matrijstechnologie

Op 24 januari 2017 kwamen de leden van NRK PVT Kunststofverwerkers en DutchForm bij Axxicon bijeen om kennis uit te wisselen over een breed scala aan onderwerpen rond innovatieve matrijstechnologieën.Met ruim 60 deelnemers was de bijeenkomst volledig volgeboekt.
In een uitgebreid programma met 7 pitches en een rondleiding door de fabriek van Axxicon passeerde een breed scala aan onderwerpen rond het thema.

Rene de Loof van Engel Benelux trapte af met een overzicht van de innovaties op het snijvlak van matrijs en spuitgietmachines.
Bram van Gijzel van Dekracoat behandelde de voordelen van nieuwe coatingtechnieken die het mogelijk maken de levensduur van de matrijs te verlengen en de cyclustijden te verkorten.
Gerard Worm van Novium Composites gaf inzicht in de voordelen van thermische isolatie van matrijzen, zoals verbeterde energie-efficiency, reproduceerbaarheid en cyclustijdverkorting.
Dirk Verhoeven van Axxicon leidde de rondleiding door de fabriek in met een presentatie over de wijze waarop Axxicon de transitie had gemaakt van producent van CD’s en CD-matrijzen naar de productie van hoogwaardige optische en medische producten.
Gerard Hegemans van Comsol liet met een aantal cases de voordelen zien van het inzetten van simulatie bij het ontwerpen van matrijzen.
Christiaan Alofs van MaakMij liet de stand van zaken zien rond het 3D printen van matrijs(delen) van metaal en de mogelijkheden om hiermee de koeling te optimaliseren.
Als laatste hadden we de wereldprimeur van de PRIM-technologie van Promolding. Rik Knoppers presenteerde de nieuw ontwikkelde technologie voor het 3D printen van kunststofmatrijzen.

De succesvolle bijeenkomst werd afgesloten met een stevige file-hap zodat de file vermeden kon worden.
Voor wie niet bij de bijeenkomst aanwezig kon zijn of de presentaties nogmaals wil bekijken, dit kan via de site van NRK PVT Kunststofverwerkers www.pvt.nl

« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@pvt.nl


Innovatienetwerk RKI

 
 

Thermoplasten Industrie

 
 

© PVT 2019