Geen gegevens gevonden
Home > Agenda > Bijeenkomst
09-11-2023 Future Proof Plastics 2023

De NRK en Plastics Europe nodigen u van harte uit voor het jaarlijkse Future Proof Plastics event op 9 november 2023. Het thema dit jaar is “Van woorden naar daden” oftewel: hoe werkt het in de praktijk. Hoe zetten we ambities van onze sector en beleidsintenties van overheden om naar realistische en uitvoerbare plannen die een circulaire economie voor plastics sneller dichterbij brengen.

Daarmee sluit het thema direct aan bij de actualiteit nu het kabinet heeft besloten tot een Nationale Circulaire Plastic Norm. Bijzonder is dat Future Proof Plastics dit jaar plaatsvindt op het Nationaal Kunststof Congres. Dit congres heeft als thema “Samen op weg naar een circulaire kunststofketen”.

Programma FFP
Tijdens de kick-off van Future Proof 2023 om 15:00 uur kijken we naar de actualiteit binnen onze sector? Wat is nieuw, wat valt op en waar moet onze focus op liggen de komende periode?

Paneldisscussie
Vervolgens  gaan vijf ondernemers Erwin van Limpt (HAVAL), Arjen Wittekoek (Umincorp Polymers), Emmelien Regeling (RPP Kunststofoplossingen), Ramon Bongers (Coolrec), Marcel van der Poel (voorzitter PlasticsEurope Nederland) met elkaar in gesprek tijdens een paneldiscussie. Zij vertellen over hun praktijkvoorbeelden  hoe zij de transitie naar circulaire en klimaatneutrale plastics hebben opgepakt in hun bedrijf, oftewel hoe ga je van  woorden naar daden.


Welke verschillende perspectieven hebben zij op de circulair werken? Verschilt de aanpak voor een recycler, een verwerker of een producent van kunststoffen? Als bezoeker van FPP kunt u actief deelnemen aan de paneldiscussie  dus luister, denk en praat mee! De inspirerende praktijkvoorbeelden van deze ondernemers en de discussie bieden u handvatten om zelf circulair  aan de slag te gaan binnen uw eigen bedrijf.

Circular Plastics NL
Hierna zal Marc Spekreijse, directeur van Circular Plastics NL (CPNL) vertellen over Circular Plastics NL dat onderdeel is van het Groeifonds NL. Hij gaat in op de laatste ontwikkelingen rond dit programma, zoals voor welke programma’s dit jaar ingeschreven kan worden en aan welke eisen indieners moeten voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie.

Nationale Circulaire Plastic Norm
Tot slot is er aandacht voor een zeer actueel thema, de Nationale Circulaire Plastic Norm (NCPN). Deze norm start in 2027 met naar verwachting 15% verplicht aandeel niet-fossiele polymeren/kunststoffen en loopt op tot 25-30% in 2030. Tijdens de Kunststoffenbeurs 2023 is de NCPN officieel gepresenteerd door het ministerie Infrastructuur en Waterstaat. Welke stappen zijn inmiddels  gezet en wat betekent deze nieuwe norm voor uw bedrijf? U krijgt een update over de laatste stand van zaken en inzichten aangereikt hoe u zich met uw bedrijf kunt voorbereiden. Bovendien vraagt het ministerie van IenW  nadrukkelijk om input vanuit de sector via de branchevereniging voor de NCPN, dus grijp uw kans en praat  mee!

Future Proof Plastics 2023 vindt plaats op 9 november 2023 in de congreslocatie Nieuwe Buitensociëteit Meeting Centre Zwolle. Tijdens het Nationaal Kunststof Congres 2023. Op 9 en 10 november gaat de kunststofsector samen met de wetenschap en politiek in gesprek over de weg naar een circulaire kunststofketen.
 
Het gehele programma van het Nationaal Kunststof Congres kunt u hier bekijken.

Aanmelden
Deelname aan Future Proof Plastics is gratis voor leden van de NRK. Bent u lid van de NRK en wilt u alleen deelnemen aan het symposium Future Proof Plastics?
U kunt zich aanmelden via deze link.

Kortingscode
Wilt u naast Future Proof Plastics ook aanwezig zijn bij het hele programma van het Nationaal Kunststof Congres? Leden van de NRK kunnen tegen gereduceerd tarief deelnemen. Door gebruik te maken van een kortingscode betaalt u €175 in plaats van €249. Deze kortingscode is inmiddels naar onze leden verzonden. Bent u lid van de NRK en heeft u deze niet ontvangen? Dan kunt u mailen naar info@nrk.nl
Aanmelden voor het gehele congres kan hier.

Vragen?
Heeft u vragen over het Nationaal Kunststof Congres of over uw aanmelding? Dan kunt u contact opnemen met Polymer Science Park via 085 483 7800 of nkc@polymersciencepark.nl.

Wij hopen u te zien op 9 november in Zwolle!