Wachtwoord vergeten Account aanvragen

NRK PVT Kunststofverwerkers vertegenwoordigt de bedrijven in Nederland die thermoplasten, biopolymeren en thermoplastische composieten verwerken.

 

Er wordt samengewerkt met de NRK. NRK behartigt de industriebrede thema's. NRK PVT Kunststofverwerkers focust zich op (productie)techniek en innovatie in kunststof.

Lidmaatschap

Als lid van de NRK PVT Kunststofverwerkers en NRK staat u sterk, en bent u voorbereid op een succesvolle toekomst. Sluit u ook aan bij NRK PVT Kunststofverwerkers en geniet van de voordelen van het lidmaatschap.

 

Informatie

 

Agenda

 

 

 

KIDV Verdiepingsbijeenkomst 'Laminaten onder de loep'

Datum: 26 maart 19
Lokatie: Spaces/De Rode Olifant, Zuid-Hollandlaan 7, Den Haag
Omschrijving:


Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken organiseert op dinsdag 26 maart 2019 van 16.00 tot 18.00 uur de verdiepingsbijeenkomst ‘Laminaten onder de loep’. Steeds meer bedrijven stellen doelen om hun verpakkingen herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar te maken. Hier ligt nog een grote uitdaging voor kunststof laminaten. 

Deze verpakkingen, bestaande uit dunne laagjes van verschillende materialen, beschermen een product tegen onder meer vocht, zuurstof en licht. Echter, ze zijn lastig te recyclen en belanden nu vaak bij het restafval.
Tijdens deze verdiepingsbijeenkomst hoort u de laatste stand van zaken ten aanzien van laminaten. Wat zijn de uitdagingen? Zijn er alternatieven voor laminaten of initiatieven om laminaten meer recyclebaar te maken? En hoe zit de internationale markt van laminaten in elkaar? Deze vragen komen onder meer aan bod tijdens drie presentaties. De middag wordt afgesloten met een interactieve paneldiscussie. Deelname en aanmelden
U kunt zich aanmelden tot en met dinsdag 19 maart a.s. via info@kidv.nl. Meld u tijdig aan, want de zaalcapaciteit is beperkt. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Vermeld bij uw aanmelding a.u.b. uw naam, functie, e-mailadres en de naam van uw organisatie. Indien u zich al heeft aangemeld en een bevestiging heeft ontvangen, dan kunt u deze uitnodiging als niet verzonden beschouwen.

Meer informatie: www.kidv.nl


Programma:
15.30 - Inloop
16.00 - Welkom en introductie Chris Bruijnes, directeur KIDV
16.15 - Laminaten in een circulaire economie, Niels van Marle – verpakkingskundige KIDV
16.30 - Systeem- en designoplossingen voor de circulariteit van flexibele kunststof verpakkingen, Graham Houlder – directeur CEFLEX
16.45 - CRISP onderzoekt de verduurzaming van laminaten - Ulphard Thoden van Velzen, Onderzoeker Wageningen University & Research
17.00 - Paneldiscussie,  Roland ten Klooster (Universiteit Twente), Graham Houlder (CEFLEX), Erik-Jan Ransdorp (Mars), t.z.t. volgen verdere panelleden. 
17.55 - Afsluiting
18.00 - Netwerkborrel
Vorige

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@pvt.nl


Innovatienetwerk RKI

 
 

Thermoplasten Industrie

 
 

© PVT 2019