Wachtwoord vergeten Account aanvragen

NRK PVT Kunststofverwerkers vertegenwoordigt de bedrijven in Nederland die thermoplasten, biopolymeren en thermoplastische composieten verwerken.

 

Er wordt samengewerkt met de NRK. NRK behartigt de industriebrede thema's. NRK PVT Kunststofverwerkers focust zich op (productie)techniek en innovatie in kunststof.

Lidmaatschap

Als lid van de NRK PVT Kunststofverwerkers en NRK staat u sterk, en bent u voorbereid op een succesvolle toekomst. Sluit u ook aan bij NRK PVT Kunststofverwerkers en geniet van de voordelen van het lidmaatschap.

 

Informatie

 

Agenda

 

 

 

Miniconferentie 'Gerecycled plastic voor voedsel-contactmaterialen'

Datum: 03 april 19
Lokatie: Empack, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Omschrijving:


Beursorganisator Easyfairs en NRK Verpakkingen organiseren tijdens de Empack een miniconferentie over ‘Gerecycled plastic voor voedselcontactmaterialen’. Namens NRK Verpakkingen treedt voedselcontactexpert Kris Callaert op als dagvoorzitter. Vier experts delen de laatste ontwikkelingen op het gebied van recyclebare materialen, die ingezet kunnen worden voor verpakkingen in de voedingsindustrie.

Welke wetgeving komt daarbij kijken? Waar dien je rekening mee te houden bij het testen van deze materialen? Is het nog altijd voedselveilig wanneer je gerecycleerd plastic verpakkingsmateriaal inzet voor de voedingsindustrie? Deze en nog meer prangende vragen komen tijdens de conferentie aan bod. De deelnemers ontvangen ook praktische handvaten om direct mee aan de slag te gaan. De conferentie wordt afgesloten met een paneldiscussie met een actieve rol voor het publiek. 
NRK-leden kunnen gratis deelnemen aan het programma. De miniconferentie start om 10.00 uur en duurt tot 12.30 uur. Aanmelden voor de Empack en de miniconferentie kan via www.empack.nl.Kijk voor meer informatie ook op de website www.empack.nl.  


Programma:

Het voorlopige programma (januari 2019):

 • Jur Zandbergen, NRK Verpakkingen
  Kunststof in de spotlights. Ondanks de vele nuttige toepassingen van kunststoffen voor mens en milieu, krijgen de negatieve effecten ten onrechte volop de aandacht.
 • Kris Callaert, NRK Verpakkingen
  Het wettelijke kader van gerecyclede kunststoffen voor voedselcontact.
 • Benedict Haemers, Verstraete IML
  Initiatieven in verband met duurzaamheid bij in-mould labeling
 • Rik Eppingbroek, Morssinkhof Rymoplast
  Uitdagingen voor producten van gerecyclede kunststoffen voor voedselcontact toepassingen
 • laatste spreker volgt op korte termijn
 • Afsluiting met een paneldiscussie

 

Vorige

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@pvt.nl


Innovatienetwerk RKI

 
 

Thermoplasten Industrie

 
 

© PVT 2019