Wachtwoord vergeten Account aanvragen

NRK PVT Kunststofverwerkers vertegenwoordigt de bedrijven in Nederland die thermoplasten, biopolymeren en thermoplastische composieten verwerken.

 

Er wordt samengewerkt met de NRK. NRK behartigt de industriebrede thema's. NRK PVT Kunststofverwerkers focust zich op (productie)techniek en innovatie in kunststof.

Lidmaatschap

Als lid van de NRK PVT Kunststofverwerkers en NRK staat u sterk, en bent u voorbereid op een succesvolle toekomst. Sluit u ook aan bij NRK PVT Kunststofverwerkers en geniet van de voordelen van het lidmaatschap.

 

Informatie

 

Agenda

 

 

 

Plastic Fantastic #1: De Makers

Datum: 23 mei 18
Lokatie: CIRCL, Gustav Mahlerplein 1B, Amsterdam
Omschrijving:


Hoe maken we kunststof toekomstbestendig? Deze vraag staat centraal tijdens de bijeenkomst Plastic Fantastic #1: De Makers op woensdag 23 mei bij CIRCL (kantoor ABN-AMRO) in Amsterdam. De organisatoren brengen in deze interactieve reeks designers, grote bedrijven, start-ups en consumenten bij elkaar en denken samen na over circulaire mogelijkheden van kunststof. In dit allereerste programma ligt de focus op de ‘makers’; de ontwerpers, techneuten en de kunststofbewerkers. We duiken in materiaalinnovaties en onderzoeken de best practices.

Waarom zijn onze stofzuigers nog niet van gerecycled kunststof of patatbakjes niet van bioplastic? Kunststof is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en als grondstof in de maakindustrie. Maar in de publieke opinie is er steeds meer discussie rondom verpakkingen of producten die na één keer gebruik in de afvalbak belanden. Ondanks het feit dat innovatieve sorteermethoden en recyclingtechnologieën zorgen voor steeds hogere kwaliteit, is de levenscyclus van veel kunststofproducten nog lineair. Momenteel bedraagt het recyclingpercentage nog maar 15% van ons jaarlijkse gebruik. Toch hangen er grote veranderingen in de lucht.

Het programma start om 16.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Deelname is gratis, graag wel vooraf even aanmelden. 

Klik hier voor meer informatie over het programma, de sprekers en om aan te melden. 


Programma:Vorige

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@pvt.nl


Innovatienetwerk RKI

 
 

Thermoplasten Industrie

 
 

© PVT 2018