Wachtwoord vergeten Account aanvragen

NRK PVT Kunststofverwerkers vertegenwoordigt de bedrijven in Nederland die thermoplasten, biopolymeren en thermoplastische composieten verwerken.

 

Er wordt samengewerkt met de NRK. NRK behartigt de industriebrede thema's. NRK PVT Kunststofverwerkers focust zich op (productie)techniek en innovatie in kunststof.

Lidmaatschap

Als lid van de NRK PVT Kunststofverwerkers en NRK staat u sterk, en bent u voorbereid op een succesvolle toekomst. Sluit u ook aan bij NRK PVT Kunststofverwerkers en geniet van de voordelen van het lidmaatschap.

 

Informatie

 

Agenda

 

 

 

NRK Verpakkingen masterclass Voedselveiligheid

Datum: 29 november 17
Lokatie: ’t Veerhuis, Nijemonde 4, 3434 AZ Nieuwegein
Omschrijving:


Laatste kans om in te schrijven voor de masterclass Voedselveiligheid op woensdag 29 november aanstaande. Laat u in een dag bijpraten over recente wetgeving en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van inkten, coatings en lijmen bij kunststofverpakkingen.

Op woensdag 29 november organiseert NRK Verpakkingen de masterclass Voedselveiligheid en kunststofverpakkingen. Rob Veraart van Keller and Heckman LLP geeft de deelnemers een update van de recente wetgeving op het gebied van inkten, coatings en lijmen bij kunststofverpakkingen. Ook toekomstige ontwikkelingen in de wetgeving van voedselcontact materialen komen aan bod.

Het programma start om 10.30 uur met een plenair gedeelte voor alle deelnemers. Na de lunch is er  keuze uit twee parallelsessies. De ervaren voedselcontactexperts volgen parallelsessie 1, onder leiding van Rob Veraart. Parallelsessie 2 is gericht op deelnemers die nog minder goed zijn ingevoerd in dit onderwerp. Kris Callaert van NRK Verpakkingen legt de wetgeving uit en deelnemers gaan zelf met berekeningen aan de slag. Deelnemers die al eerder een masterclass Voedselveiligheid hebben bijgewoond, worden geadviseerd zich in te schrijven voor parallelsessie 1 van Rob Veraart. 
Download het volledige programma.

Aanmelden en kosten:
Deze masterclass is gratis toegankelijk voor leden van NRK Verpakkingen en de NRK. Als er meer inschrijvingen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen, hebben leden van NRK Verpakkingen voorrang. Vooraf aanmelden is wel verplicht. Dat kan eenvoudig en snel door op onderstaande knop te klikken.

Eventbrite - Masterclass Voedselveiligheid


Programma:

10.00 uur - Inloop en ontvangst
 
10.30 uur - Opening
door Kris Callaert - NRK Verpakkingen
 
10.40 uur - Wetgeving inkten, coatings en lijmen bij kunststofverpakkingen
door Dr. Rob Veraart - Keller and Heckman LLP
Ondanks dat bedrukte, gecoate en verlijmde kunststof voedselverpakkingen onder het toepassingsgebied van de Plastics Verordening vallen, is de EU 10/2011 op zich niet van toepassing op deze materialen zelf. Rob Veraart geeft een update van de wetgeving met betrekking tot inkten, lijmen en coatings die gebruikt worden bij kunststof voedselverpakkingen.
 
12.30 uur - Broodjeslunch
 
13.00 uur - Start parallelsessie 1 voor ervaren voedselcontactexperts
door Dr. Rob Veraart - Keller and Heckman LLP
 
Toekomstige ontwikkelingen in de wetgeving van voedselcontact materialen
Zowel op Europees als op nationaal niveau is er heel veel beweging rondom de wetgeving van voedselcontact materialen. Rob Veraart geeft een overzicht van verschillende ontwikkelingen die op dit moment spelen en bespreekt de mogelijke gevolgen hiervan voor de bedrijven. 
 
13.00 uur - Start parallelsessie 2 voor minder ervaren voedselcontactexperts
door Kris Callaert - NRK Verpakkingen
 
Uitleg wetgeving voor minder ervaren deelnemers
Waar begin je als het bedrijf kunststofverpakkingen wil maken vor de voedingsmiddelenindustrie? Kris Callaert maakt de deelnemers wegwijs. Voor de berekeningen is het handig als de deelnemers een rekenmachine en liefst ook een laptop meenemen.
 
14.30 uur - Pauze
 
15.00 uur - Vervolg parallelsessie 1 en 2
 
16.00 uur - Afsluiting, borrel en mogelijkheid tot netwerken
 
Download de pdf met volledige programma
Vorige

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@pvt.nl


Innovatienetwerk RKI

 
 

Thermoplasten Industrie

 
 

© PVT 2018