Wachtwoord vergeten Account aanvragen

NRK PVT Kunststofverwerkers vertegenwoordigt de bedrijven in Nederland die thermoplasten, biopolymeren en thermoplastische composieten verwerken.

 

Er wordt samengewerkt met de NRK. NRK behartigt de industriebrede thema's. NRK PVT Kunststofverwerkers focust zich op (productie)techniek en innovatie in kunststof.

Lidmaatschap

Als lid van de NRK PVT Kunststofverwerkers en NRK staat u sterk, en bent u voorbereid op een succesvolle toekomst. Sluit u ook aan bij NRK PVT Kunststofverwerkers en geniet van de voordelen van het lidmaatschap.

 

Informatie

 

Agenda

 

 

 

Verdiepingsbijeenkomst ‘Het sluiten van de kunststof verpakkingsketen’

Datum: 23 november 17
Lokatie: Den Haag
Omschrijving:


Op 23 november organiseert het KIDV een Verdiepingsbijeenkomst over het sluiten van de kunststof verpakkingsketen. Tijdens deze bijeenkomst worden de uitkomsten van het kunststofketenonderzoek toegelicht. Daarnaast presenteren de onderzoekers de inzichten uit de verschillende deelonderzoeken, zoals de werking van de Nederlandse verpakkingsketen en de houding van consumenten ten aanzien van inzamelsystemen. 

De circulaire economie van kunststof staat volop in de belangstelling. Dat bleek in de afgelopen periode ook uit mediaberichtgeving naar aanleiding van een notitie van het CPB over knelpunten in de kunststofketen. Het KIDV startte in 2016 een omvangrijk onderzoek naar de mogelijkheden om de kunststof verpakkingsketen verder te sluiten, zowel qua grondstoffen als economisch. De uitkomsten van dit onderzoek maken voor alle partijen in de keten duidelijk welke bijdragen zij kunnen leveren aan het verder sluiten van de kunststofketen.  

Tijdens deze Verdiepingsbijeenkomst licht het KIDV de onderzoeksuitkomsten toe en presenteren de onderzoekers de inzichten uit de verschillende deelonderzoeken. De volgende onderwerpen zullen de revue passeren: de werking van de Nederlandse verpakkingsketen, de houding van consumenten ten aanzien van inzamelsystemen, het financieel-economisch model dat door het KIDV is ontwikkeld en de lessen die we kunnen trekken uit bedrijfsafvalcases en uit de manier waarop vijf andere Europese landen omgaan met inzameling en recycling van kunststof verpakkingsafval.

Kijk op de website van het KIDV voor meer informatie over het programma en om aan te melden. 

 


Programma:Vorige

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Tel: 070-444 06 60
Fax: 070-444 06 61
E-mail: info@pvt.nl


Innovatienetwerk RKI

 
 

Thermoplasten Industrie

 
 

© PVT 2018